Tlf: 78 77 17 00

Tlf: 70 26 21 07

Tips og tricks til terrazzogulve

Terrazzo er tidsløs elegance

Selvom konceptet om terrazzo-gulvbelægning har mange år på bagen, er det stadig lige så moderne, som det var i det gamle Italien, hvor det blev opfundet. Belægningen består af knust marmor blandet med beton, som pyntes med slidbare sten i alskens farver og størrelser. Terazzo kan både bruges på gulve, trapper og bordplader, og hvad farver og mønstre angår, er det kun fantasien der sætter grænser! Læs mere om vores arbejde med terazzogulve i København.

Fordele ved terazzo

Når terrazzobelægningen er lagt, bliver overfladen behandlet med en særlig polish, der sammen med de robuste materialer giver en vandtæt flade, der er yderst let at rengøre. Af denne grund er terazzo et oplagt valg i vådrum. Det slidstærke materiale sikrer, at dit terrazzogulv ikke lader sig påvirke af tidens gang – selvom du bliver gammel og grå, vil dit terrazzogulv stadig fremstå som nyt. En anden fordel ved terrazzo er desuden, at det let og hurtigt kan sætte et personligt præg på dit hjem. Der er utallige kombinationsmuligheder, og sten i forskellige størrelser, former og farver gør det muligt at lave dit helt eget tidsløse design.

Tips til terazzo

Når man har fået lagt sit terrazzogulv, er det vigtigt, at man vedligeholder det ordentlig ved at bruge de rette materialer og rengøringsmidler. Den første huskeregel er, at fordi terrazzo er fremstillet af en blanding af cement og marmor, kan det ikke tåle syre, og man må derfor IKKE bruge syreholdige rengøringsmidler, såsom eddike, direkte på gulvet. Hvis du har et mørkt terrazzogulv, fremstår kalkaflejringer meget tydeligt, men i tilfælde af pletter, fx forårsaget af kalk, kan man for det meste komme dem til livs med en skuresvamp og en god omgang knofedt. Hvis dette ikke virker, anbefales det, at man bruger godkendt terrazzo-rens, så man er helt sikker på at undgå skader på sit smukke, blanke terrazzogulv.

Glatte gulve

Terrazzogulve er altså smukke og blanke, en ren fryd for øjet, men da den smukke overflade oftest bliver lagt i vådrum, som fx i badeværelser, er der stor risiko for at gulvene bliver farligt glatte. Kombinationen af sæbe og vand gør gulvet utrolig svært at stå fast på, hvilket er værd at huske på, inden man træder ud på gulvet, glider og brækker benene.

Tags: , , , , , ,

Constructer Entreprise ApS

Biens Alle 24
2300 København S
Tlf: 7877 1700
Fax: 7026 2108
Email: info@constructer.dk

CVR: 33392633

MIljø & kvalitetskontrol

Vi prøver altid at have miljøet med i vores byggeri

Constructer har 5/5 stjerner baseret på 30 stemmer