Tlf: 78 77 17 00

Tlf: 70 26 21 07

Taget – Husets vigtigste bestanddel

Tagets funktion

Et hus består af tusindvis af dele, men taget er måske nok husets allervigtigste bestanddel. Tagets funktion er at beskytte bygningen mod al slags vejr og i værste fald naturfænomener og katastrofer. Tagets traditionelle hældning sørger desuden for at bortlede regnvand og dermed sikre bygningens konstruktion. Taget er altså utrolig vigtigt, men jo også ekstremt udsat for vind og vejrs hærgen.

Små skader udvikler sig hurtigt til større

Hvis der opstår utætheder, hvis materialet går i stykker eller hvis der er tegn på skadedyr, som fx borebiller, må man ikke tøve med at gribe til handling. Det kan ikke betale sig at ignorere små-skader i taget, da småting let og hurtigt kan udvikle sig til noget mere seriøst. Det er altså af allerstørste vigtighed, at man vedligeholder sit tag, og hvis man opdager fejl og skader, er det bedre at være på den sikre side og kontakte en ekspert.

Eksperter i tagrenovering:

Og eksperter, det er lige netop hvad vi er hos Constructer A/S. Vores medarbejdere har en stor faglig viden, og kommer gerne forbi til et uforpligtende tag-tjek. Mange gange kan det nemlig være svært selv at afgøre, hvorvidt taget skal skiftes – skader og slitage kan nemlig være usynligt for det blotte øje, og det er her, der er brug for en ekspertvurdering.
Vi fortæller dig hvordan landet står, og hvilken løsning vi vil anbefale til lige netop dit tag, enten renovering eller en komplet udskiftning, og så er det op til dig, om du vil tage imod tilbuddet. Det er selvfølgelig ikke helt billigt at få udskiftet sit tag, men i den sammenhæng er det vigtigt at huske på tagets funktion. Det er ikke her man skal spare på pengene eller gå på kompromis, da taget er essentielt for både husets sundhed og sikkerhed.

Det æstetiske aspekt

Når man har besluttet sig for at udskifte sit tag, er der en hel del beslutninger man skal træffe. Hvilken slags tag skal det være? Skal det fx være stråtag, tegltag eller skifereternittag? Og hvilken farve skal det være? Udover det økonomiske aspekt, fylder det æstetiske faktisk også en del. Selvom det kan virke tiltrækkende at vælge et personligt eller specielt tag, er det dog ikke nødvendigvis en god idé, da man så risikerer at huset mister værdi og er sværere at sælge, end hvis man havde valgt et mere klassisk tag.
Det er altså både det økonomiske og det æstetiske aspekt, der spiller ind i overvejelserne omkring tagrenovering og tagudskiftning, men en ting er sikker, man skal ikke ignorere skader i taget, da det på sigt vil komme til at koste en langt dyrere end en tagrenovering! Læs mere om vores arbejde med tagrenovering i København.

Tags: , , , ,

Constructer Entreprise ApS

Biens Alle 24
2300 København S
Tlf: 7877 1700
Fax: 7026 2108
Email: info@constructer.dk

CVR: 33392633

MIljø & kvalitetskontrol

Vi prøver altid at have miljøet med i vores byggeri

Constructer har 5/5 stjerner baseret på 30 stemmer