Tlf: 78 77 17 00

Tlf: 70 26 21 07

Seneste nyt om håndværkerfradrag

Hvad er et håndværkerfradrag?

Håndværkerfradraget, eller også kaldet servicefradraget, er et initiativ der blev indført af V-K regeringen i år 2011, men som efter ganske kort levetid bliver afskaffet fra starten af 2015, som et led i en ny vækstpakke vedtaget af S-R regeringen. Aftalen går ud på, at alle private borgere i Danmark, der er fyldt 18 år, har ret til et håndværkerfradrag på op til 15.000 kr. om året, inklusiv moms, for service og vedligeholdelse udført i og omkring deres bolig. Fradraget gives fx til reparation af tag og maling, installation af ventilation og solfangere og meget meget mere. Hvis man er i tvivl om, hvorvidt fradraget dækker over den service, man skal have udført, kan man altid tjekke den udførlige liste på Skats hjemmeside, hvor man også kan se, hvordan man indberetter sine udgifter.

Sidste chance for håndværkerfradrag

Hvis du går rundt med planer om at renovere eller bygge til på dit hus, er det altså nu du skal slå til, da det er sidste chance for at gøre brug af håndværkerfradraget. Alt arbejde der foretages inden 2014 rinder ud hører under ordningen, men dette betyder jo også, at der er mange der pludselig får travlt med at hyre håndværkere, murere og malere til at varetage deres opgaver. Det er dog vigtigt at huske på, at bare fordi man skriver under på et job i 2014, er det ikke ensbetydende med, at det bliver færdiggjort i 2014. Man skal nemlig også tage højde for forsinkelser forårsaget af lange leveringstider på materialer. Der er altså ikke et øjeblik at spilde, hvis du ønsker at gøre brug af tilbuddet, for der er i den grad rift om håndværkerne i årets sidste måned.

Her kan du ikke benytte dig af fradraget

Før du hyrer det helt store hold håndværkere, kan det dog godt betale sig at undersøge, om du overhovedet kan benytte dig af fradraget, for det er jo som sagt ikke alle ydelser, der bliver dækket. Ved anlæg af havegange, antenneinstallationer og opførsel af swimmingpool og sauna kan man for eksempel ikke få fradrag.

Husk at dokumentere og indberette

Når du har fået udført dit arbejde, skal du huske, at indberette det til Skat, og hvis du vil være helt sikker på at kunne nyde godt af fradraget, skal dette ske senest d. 1. marts 2015, altså senest to måneder efter håndværkerfradraget ophører. Al betaling skal ske digitalt, så du – mod forespørgsel – kan sende dokumentation for det udførte arbejde til Skat. Kontanter og checks er altså et no-go, og hvis du benytter dig af disse betalingsformer frafalder fradraget med det samme!

Tags: , , , , ,

Constructer Entreprise ApS

Biens Alle 24
2300 København S
Tlf: 7877 1700
Fax: 7026 2108
Email: info@constructer.dk

CVR: 33392633

MIljø & kvalitetskontrol

Vi prøver altid at have miljøet med i vores byggeri

Constructer har 5/5 stjerner baseret på 30 stemmer