Tlf: 78 77 17 00

Tlf: 70 26 21 07

Murerfaget og dets stolte traditioner

Tit bliver murerfaget fremstillet som en branche, der er stillestående i forhold til den teknologiske udvikling. I Danmark har vi arbejdet med muresten de sidste tusind år, og vi har rigtig mange stolte traditioner inden for murerfaget. Især murerarbejdet i København er meget tydeligt. Det kan man se på alle de murstensbyggerier, der er rundt omkring i København, og i andre dele af det danske land. Murerfaget er et traditionsrigt fag, som går i arv fra familie til familie og fra kollega til kollega. Murerfaget kan faktisk spores helt tilbage til stenhuggerlaugets ældste segl, som er fra 1623. I slutningen af 1800-tallet fik man i Danmark organiseret murermestrene, og murene fik et såkaldt ”murerforbund”. Forbundet var udelukkende for faglærte muresvende.

Historisk set har murværk været et materiale, som man har foretrukket. Dette har betydet, at udviklingen af materialer og processer er gået en smule langsomt. Der har selvfølgelig været en udvikling, men den har ikke været så eksplosiv som for eksempel tømrerfaget. Det har også betydet, at det er de færreste unge der søger ind på mureruddannelsen. Det er synd for et fag der er så gammelt, og har så mange stolte traditioner. Manglen på studerende betyder også, at vi murerfirmaer har det svært. Vi har brug for lærlinge, som brænder for dette ædle fag. Det er jo desværre ikke noget, de individuelle murerfirmaer kan gøre så meget ved. Det er tværtimod et problem, som samfundet skal bekæmpe. Vi har brug for at hjulene under det private boligbyggeri begynder at rulle igen. Men det er bare et spørgsmål om tid før dette sker, og når dette sker vil efterspørgslen efter kvalificerede murere igen være til stede. Og det er så sikkert som amen i kirken, at en større efterspørgsel vil få flere unge til at overveje murerfaget.

Hvis man skal kigge optimistisk på dette fag, skal man også være realistisk. Problemet med at unge først begynder at overveje murerfaget, når efterspørgslen er der, er at det vil have en forsinkende effekt. Det betyder, at vi kommer til at stå i en situation, hvor vi måske mangler uddannede murere.

Tags: ,

Constructer Entreprise ApS

Biens Alle 24
2300 København S
Tlf: 7877 1700
Fax: 7026 2108
Email: info@constructer.dk

CVR: 33392633

MIljø & kvalitetskontrol

Vi prøver altid at have miljøet med i vores byggeri

Constructer har 5/5 stjerner baseret på 30 stemmer